Skip to main content
  • Projecten

Kwekerijbezoeken

Agrarische bedrijven in Heemskerk dragen ook hun steentje bij aan dit project. Kinderen van de aangesloten scholen brengen in januari, februari of maart een bezoek aan een van de deelnemende kwekerijen.

Tentoonstelling

1x per jaar wordt, in samenwerking met het Cultuurhuis Heemskerk, een tentoonstelling in het gemeentehuis neergezet. De tentoonstelling is met behulp van de kinderen uitgewerkt.

Vergadering

Tweemaal per jaar organiseert het informatiepunt vergaderingen voor alle scholen die een schooltuin hebben/willen. De vergaderingen over de schooltuinen vinden plaats in oktober en maart. In maart is er overleg over de start van het schooltuinseizoen, in oktober de evaluatie. Tijdens deze bijeenkomsten zijn de plant-opa’s, de docenten die in de schooltuin werken, NME en andere betrokken aanwezig. De bijeenkomsten vinden op verschillende scholen plaats om zo een kijkje te kunnen nemen in elkaars schooltuin. Na de bijeenkomst krijgen de scholen iets mee voor in de eigen schooltuin bv bollen, zaadjes of materiaal!


Kennemer Bloemendagen

Kinderen maken een kunstwerk van schooltuin- producten en worden door keurmeesters beoordeeld. Wedstrijdelement

Overige projecten

  • Project met de Brede school en Cultuurhuis Heemskerk
  • Kom in de Kas
    1 x 2 jaar doen de Schooltuinen mee aan dit landelijke project
  • Uitwisseling
    Scholen brengen een bezoek aan elkaars schooltuin en maken iets lekkers voor elkaar. We doen een quiz in de klas over de schooltuin.

Meer informatie?

Wil je ook een schooltuin opzetten of meehelpen als plant-opa, plant-oma, plant-mama of plant-papa?
Of wil je helpen door te sponsoren financieel of materiaal?