Gemeente brengt bezoek aan 3 schooltuinen

Jos Laagland, beleidsmedewerker gemeente Heemskerk o.a. sociaalwerk en zijn collega Kim van der Vlugt beleidsmedewerker onderwijs brachten een bezoek aan Heliomare, de Otterkolken en Kindcentrum de Marel. De eerste 2 scholen zijn net gestart met hun schooltuin en de Marel heeft 8 jaar ervaring.

Heliomare:

Meester Ted vertelt over het in gebruik nemen van de nieuwe schooltuinen bij de school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs van Heliomare. Bij de afdeling arbeid en dagbesteding werken de leerlingen aan arbeidsvaardigheden. De onderbouwleerlingen zijn wekelijks met hun leerkracht in de moestuin te vinden. Er zijn grootse plannen: groenten gebruiken voor de kooklessen, verkoop van groenten en leren over gezonde voeding!

De Otterkolken

Kitty en Cordi van de BSO vertellen met enthousiasme over hun schooltuin, zij zijn de initiatiefnemers van de tuin. De opening is was op 24 maart jl en er staat al een mooi hek met gaas om de schooltuin heen. De kersverse plant opa’s hebben er ook zin in en om inspiratie op te doen zijn zij meegegaan op bezoek naar de volgende schooltuin, de Marel.

Kindcentrum de Marel

Opa Leo uit Vinkenveen vertelt met veel enthousiasme over de start van het schooltuinseizoen. Hij vertelt daarna ook snel dat hij , met pijn in zijn hart, gaat stoppen met de tuin. De schooltuin is zijn trots en hij hoop het te kunnen overdragen, zodat hij met een goed gevoel kan stoppen!
Opa Leo doet een oproep: ‘ in de schooltuin van de Marel sta je er niet alleen voor want er zijn veel vrijwilligers, een plant opa en vele ouders die graag willen helpen. We zoeken een kapitein die ongeveer 2 uurtjes per week wil werken in de schooltuin. Mocht u interesse hebben mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Daarna laten de kinderen een kas zien en vertellen met veel enthousiasme wat je voor lekkers kunt maken met de schooltuin producten.

Jos en Kim hebben genoten van de bezoekjes. Ze vinden het een prachtig project en hopen dat alle basisscholen in Heemskerk een schooltuin krijgen!

DSC 4727
DSC 4732
DSC 4736
DSC 4737
DSC 4742
DSC 4750


Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Heemskerk, Scholen uit Heemskerk, Brede school, JLE (Jong Leren Eten) en Buurtcentrum d'Evelaer.