Kwekerijbezoeken

Momenteel is het helaas niet mogelijk om een kas te bezoeken en aldaar kennis te maken met een kweker. Om ervoor te zorgen dat dit leuke project, dat zo mooi aansluit bij de schooltuin, tóch door te laten gaan hebben we een filmpje gemaakt bij de kwekerijen. 

Als voorbereiding adviseren wij voordat u het filmpje van de kwekers te kijken naar de film ‘Hoe zit dat eigenlijk’ via YouTube te gaan kijken. Het gaat over tulpenbollen. 

De dag erna (of week) zouden jullie het kwekerij-filmpje kunnen bekijken. U kunt kiezen uit : Een tulpenkwekerij en/of een blauwe druiven-kwekerij. Daarna de quiz met antwoorden n.a.v. van het kwekerijfilmpje. Deze kunt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanvragen.

De week erna kunt u de workshop ‘De bloem glas in lood’ volgen van het Cultuurhuis. Mocht u interesse hebben neem dan contact op met Mark van der Jagt van Culltuurhuis. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het evenement ‘Kom in de Kas’ gaat dit jaar niet door ivm de corona. De werkstukken van de kinderen worden geëxposeerd in de hal van het gemeentehuis.

Ook leuk: een bezoek aan de Broekerveiling!

Even kort op een rij: 

  1. Film ‘Hoe zit dat eigenlijk’.
  2. Film bij de kwekerijen
  3. Quiz bijlage.
  4. Workshop in de klas ‘De bloem in glas en lood’. 
  5. Bezoek aan de Broekerveiling

Mocht u vragen hebben over dit project. Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op via contact formulier.

DSC 4707
DSC 4708
DSC 4709
DSC 4710
DSC 4711
DSC 4712
DSC 4713
DSC 4714
DSC 4715
DSC 4716
DSC 4717
DSC 4718
DSC 4719
DSC 4720
DSC 4721


Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Heemskerk, Scholen uit Heemskerk, Brede school, JLE (Jong Leren Eten) en Buurtcentrum d'Evelaer.