Skip to main content
Scholen
Anne Frank
de Bareel
de Ark
de Vlinder
Eigenwijze
Heliomare
het Avontuur
Leonardus
Lunetten
Kindcentrum de Marel
de Otterkolken
het Rinket
Vrijwilligers
Projecten
Inspiratie
Lessuggesties
Maart t/m april
Mei t/m juli
Augustus t/m oktober
September t/m februari
Zaaikalender
Bloembollen
Blauwe druiven
Tuinkers
Witlof
Narcissen
Bezoek het Museum Broekerveiling
Stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten
Blog schooltuin Lunetten 2023-2024
Blog schooltuin Lunetten 2022-2023
NME wijzer
Recepten
Nieuws
Contact
Scholen
Anne Frank
de Bareel
de Ark
de Vlinder
Eigenwijze
Heliomare
het Avontuur
Leonardus
Lunetten
Kindcentrum de Marel
de Otterkolken
het Rinket
Vrijwilligers
Projecten
Inspiratie
Lessuggesties
Maart t/m april
Mei t/m juli
Augustus t/m oktober
September t/m februari
Zaaikalender
Bloembollen
Blauwe druiven
Tuinkers
Witlof
Narcissen
Bezoek het Museum Broekerveiling
Stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten
Blog schooltuin Lunetten 2023-2024
Blog schooltuin Lunetten 2022-2023
NME wijzer
Recepten
Nieuws
Contact
Recepten
Tomatenjam
Voor 1 JAMPOTJE VAN 250 ML voorbereidingstijd: 5 MINUTEN kooktijd: 45 MINUTEN Tomatenjam is een kruidige jam die erg lekker is tijdens het ontbijt of op bij een kaasplankje. Je maakt deze jam met v…
Bekijk recept
Tiramisu met rabarber
(20 personen) Ingrediënten 500 gr lange vingers 10 pers sinaasappels 1250 gr mascarpone 625 ml slagroom 15 el suiker of honing Rabarber compote ± 1750 gr rabarber ± 1000 gr aardbeien 15 e…
Bekijk recept
Rode bietensalade met bulgur en spinazie
12 personen Bereidingstijd: 20 minuten Ingrediënten 6 (bos)bieten 900 gram parelgort (of bulgur) 6 eetlepels Balsamico azijn 4 rode uien, waarvan 2 marineren in de balsamico azijn, halveren en…
Bekijk recept
Pompoentaart
Bodem: 90 gram ongezouten roomboter 140 gram tarwebiscuits 60 gram amandelmeel Vulling: 800 gram pompoenblokjes 395 gram gecondenseerde melk 100 gram fijne kristalsuike…
Bekijk recept
Pompoensoep
Ingrediënten 400 gram pompoen 700 ml water 2 tomaten 1 winterpeen 2 uien 2 teentjes knoflook 100 ml kookroom/ crème fraiche 1 blokje groentebouillon 2 Laurierblaadjes Nodig: snijplanken Aardappelsch…
Bekijk recept
Pizzadeeg & pizzasaus
Ingrediënten Pizzadeeg voor 4 personen: Ca. 3 deciliter lauwwarm water 30 gram verse gist of 1 zakje (7 gram) droge gistkorrels 2 theelepels suiker 500 gram bloem 1 theelepel zout 4-6 eetlepels…
Bekijk recept
Kruidenboter
Kruidenboter Eerst handen wassen! Knoflook persen 4 tenen Peterselie heel fijn snijden Bieslook heel fijn snijden Boter in kleine blokjes snijden Dan a…
Bekijk recept
Groentesoep
Groentesoep 2 liter water + 1 groente bouillonblokje + 1 vleesbouillonblokje aan de kook brengen Dan zachtjes laten borrelen/koken Gehakt kruiden met peper, zout, noo…
Bekijk recept
Geroosterde paprikadip
Ingrediënten 3 geroosterde paprika’s 200 gr roomkaas 1 teentje knoflook bosje bieslook 1 el paprikapoeder 1/2 tl (cayenne)peper zout Zo maak je het Laat de geroosterde paprika’s ui…
Bekijk recept
Courgettesoep met doperwten en basilicum
Voor acht personen: 75 ml olijfolie, plus extra voor erbij 1 bol knoflook, tenen losgehaald en gepeld ca. 6 courgettes, in 3 cm dikke plakken (1,3 kg) 1 liter groentebouillon 500 g diepvries-d…
Bekijk recept
Bietensalade
Ingrediënten • 500 gram voorgekookte bieten • 1 blikje cannellini bonen (175 gram) • 2 stengels bleekselderij • 1 rode ui • 2 kleine appels • 4 augurken • 4 eieren Dressing • 2 eetlepels (Griekse)…
Bekijk recept
Basilicum dipsaus
Ingredienten 1 flinke bos verse basilicum 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 3 eetlepels mayonaise peper en zout En verder een staafmixer Zo maak je het: Doe alle ingredië…
Bekijk recept
Aardappelsalade
Ingrediënten 3 kg (kriel)aardappelen met schil olijfolie peper en zout vers geperst citroensap verse, groene tuinkruiden bosui voor een romige dressing: niet te zure, Griekse yoghurt (max 12…
Bekijk recept