Leerlingen, ouders en het team van onze school zijn allemaal blij met onze schooltuin, onze moestuin.

Samen met drie “Tuinopa’s” en onder leiding van hen, houden leerlingen de tuin bij. We zijn trots op de tuin, die er altijd goed uitziet. We zijn heel blij met de “Tuinopa’s”. 

Wanneer wij ouders ontvangen, die geïnteresseerd zijn in onze school of als er medewerkers van bijvoorbeeld een bedrijf op onze school komen, dan is het opvallend dat ze allemaal opmerken dat we zo een mooie en leuke tuin hebben. Het spreekt iedereen direct aan. 

De Anne Frank School wil de leerlingen een brede ontwikkeling bieden. Naast de kernvakken bieden wij een pedagogisch sterke basis aan, kunnen leerlingen zich ontwikkelen op het gebied van cultuur, sport en muziek. Daar hoort ook kennis van de natuur bij. Het stimuleren van een onderzoekende houding bij de leerlingen vinden wij heel belangrijk. De schooltuin biedt daar voldoende ruimte en mogelijkheden voor. 

Zodra er iets geoogst wordt berichten wij de ouders en kunnen zij het fruit, de groente of bloemen kopen voor een lage prijs. De opbrengst wordt dan weer geïnvesteerd in de schooltuin. 

Rond september doen we altijd mee als school aan de compositiewedstrijd. De leerlingen beleven hier veel plezier aan.

Wie maakt me los?

Meer informatie?

Wil je ook een schooltuin opzetten of meehelpen als plant-opa, plant-oma, plant-mama of plant-papa?
Of wil je helpen door te sponsoren financieel of materiaal?


Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Heemskerk, Scholen uit Heemskerk, Brede school, JLE (Jong Leren Eten) en Buurtcentrum d'Evelaer.