Ingrediënten
- 3 kg (kriel)aardappelen met schil
- olijfolie
- peper en zout
- vers geperst citroensap
- verse, groene tuinkruiden
- bosui
- voor een romige dressing: niet te zure, Griekse yoghurt (max 125 ml) of crème fraîche
- naar wens (1 theelepel) zachte mosterd
- en wie het echt niet kan laten: 100 gram gerookt spek
- sperziebonen, tuinbonen en doperwten
- augurk
Zo maak je het:
- Doe de gewassen aardappels in kokend water met wat zout en kook gaar. Dit duurt een 15 tal minuten. En kan je testen door er makkelijk met een vork door te prikken.
- Maak de sperizbonen, tuinbonen en doperwten schoon. Stoom of kook kort gaar.
- Snijd de augurken in kleine stukjes.
- Ben je een liefhebber van spek? Snijd dan het gerookte spek in kleine stukjes en bak in een pan krokant.
- Giet de aardappels af onder koud water, zodat je er direct makkelijk mee verder kan werken.
- Snijd ze in 4 of kleine stukjes en doe in een kom.
- Overgiet met de olijfolie. Kruid met peper en zout en giet er wat versgeperst citroensap over. Wie een onbespoten citroen heeft, kan ook wat zeste van de schil bij in de salade raspen.
- Hak daarna verse, groene tuinkruiden en de bosui fijn en roer door de aardappels.
- Schep er dan naar wens nog 2 tot 3 eetlepels Griekse yoghurt of crème fraîche door. Wil je ook nog wat meer pit? Roer er dan ook een theelepeltje zachte mosterd door.
- Voor wie meer werk heeft gedaan en spek heeft gebakken: die sprenkelt dat er nu over.