Skip to main content

Projecten

Kwekerijbezoeken

Agrarische bedrijven in Heemskerk dragen ook hun steentje bij aan dit project. Kinderen van de aangesloten scholen brengen in januari, februari of maart een bezoek aan een van de deelnemende kwekerijen.

Tentoonstelling

1x per jaar wordt, in samenwerking met het Cultuurhuis Heemskerk, een tentoonstelling in het gemeentehuis neergezet. De tentoonstelling is met behulp van de kinderen uitgewerkt.

Vergadering

Tweemaal per jaar organiseert het Groene Hart vergaderingen voor alle scholen die een schooltuin hebben/willen. De vergaderingen over de schooltuinen vinden plaats in oktober en maart. In maart is er overleg over de start van het schooltuinseizoen, in oktober de evaluatie. Tijdens deze bijeenkomsten zijn de plant-opa’s, de docenten die in de schooltuin werken, NME en andere betrokken aanwezig. De bijeenkomsten vinden op verschillende scholen plaats om zo een kijkje te kunnen nemen in elkaars schooltuin. Na de bijeenkomst krijgen de scholen iets mee voor in de eigen schooltuin bv bollen, zaadjes of materiaal!


Kennemer Bloemendagen

Jaarlijks worden de basisscholen met het Groene Hart uitgenodigd om een werkstuk te maken die we tijdens de Kennemer Bloemendagen tentoonstellen in de grote zaal van d'Evelaer of in de grote tent voor het gebouw.


Kom in de Kas

Elke twee jaar doen de schooltuinen met het Groene Hart mee aan 'Kom in de Kas'. In 2025 staat dit weer op het programma. Informatie volgt.

Meer informatie?

Wil je ook een schooltuin opzetten of meehelpen als plant-opa, plant-oma, plant-mama of plant-papa?
Of wil je helpen door te sponseren, financiëel of met materiaal?