Skip to main content

Basisschool Otterkolken is een gezonde school. Daarom drinken alle kinderen water op school, doen we jaarlijks mee met EU schoolfruit en combineren we bewegen en leren. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan gezond eten. Onze schooltuin past daar goed bij. Kinderen leren zo hoe ons voedsel groeit, en dat wortels uit de grond komen en niet uit de supermarkt. Ze leren van alles over de natuur en hoe je een moestuin verzorgt. Door samen te werken met de plant-opa’s leren ze heel veel én zijn ze fysiek bezig. Twee vliegen in één klap!

De vrijwilligers zijn Peter Baltus, Fred Beentjes, Joop de Wit en Ada Feenstra. Zij werken op vrijdagochtend in de schooltuin.

Otterkolken
Otterkolken 2
Otterkolken 3
Otterkolken 4
Otterkolken 5
Otterkolken 6
Otterkolken 7
otterkolken-denneman
otterkolken-opening
otterkolken1
otterkolken2
otterkolken3
otterkolken4
otterkolken5

Artikel in het NHD

De schooltuin op Otterkolken wordt al steeds mooier. Gisteren opende Rhona uit groep 1-2A samen met haar opa de nieuwe moestuin. Deze bijzondere schooltuin is een samenwerking tussen Otterkolken en d' Evelaer en er zijn verschillende plant-opa's als vrijwilligers bij betrokken. De leerlingen van de groepen 5 en 5/6 zullen samen met de kinderen van de buitenschoolse opvang de moestuin gaan verzorgen en genieten van de opbrengsten van de tuin. (Foto: Heleen Vink)

Meer informatie?

Wil je ook een schooltuin opzetten of meehelpen als plant-opa, plant-oma, plant-mama of plant-papa?
Of wil je helpen door te sponsoren financieel of materiaal?