Skip to main content

Op de Lunetten vinden wij het belangrijk om de kinderen te leren werken in de schooltuintjes om de volgende redenen. Tijdens de schooltuinlessen wordt er aandacht besteed aan het groeien en bloeien van bollen, bloemen, kruiden, knollen etc.
De schooltuin is een mooie plek om kinderen in contact te brengen met de natuur. Ze zien diverse groentes groeien. Een wortel groeit niet aan de boom maar komt uit de grond. Ze worden zich ervan bewust waar onze groente vandaan komt. Ze zien de bloemen boven de grond uitkomen, de bloemknoppen veranderen in mooie bloemen. Uit zo'n vreemde bol groeit een mooie bloem.
Door aan dit hele proces mee te werken door bijvoorbeeld te spitten, zaaien, onkruid wieden en te oogsten, leren kinderen op een leuke manier over de natuur. Naast het werken in de tuin is er natuurlijk ook tijd voor het proeven van de producten. Kinderen leren op deze manier ook om nieuwe producten te eten. Het werken in een schooltuin bevordert bovendien het samenwerken met elkaar. Samen onkruid wieden, samen de uitgebloeide bloemen weg halen. Samen de soep van de geoogste groentes maken en opeten. Tot slot kan het voor kinderen met veel energie in hun lijf een manier zijn om even tot rust te komen, het hoofd leeg te maken. Een schooltuin is een prima plek waar ontzettend veel geleerd wordt.

Blauwe druiven

Hoera, de blauwe druiven mochten uit de grond en mee naar huis. Scholen in Heemskerk hebben in de herfst blauwe druiven geplant in hun schooltuin en nu is het klaar om geoogst te worden. Thuis genieten van je oogst, hoe leuk is dat!

Bezoek kwekerij gebr de Groot

De Lunetten brengt een kwekerijbezoek aan fa. Gebr de Groot. Eerst tulpen, blauwe druiven en narcissen planten in de schooltuin en daarna kijken hoe het in een echt bedrijf gaat. Hoe leuk is dat?

Meer informatie?

Wil je ook een schooltuin opzetten of meehelpen als plant-opa, plant-oma, plant-mama of plant-papa?
Of wil je helpen door te sponsoren financieel of materiaal?