Skip to main content

Leerlingen, ouders en het team van onze school zijn allemaal blij met onze schooltuin, onze moestuin.

Samen met drie “Tuinopa’s” en onder leiding van hen, houden leerlingen de tuin bij. We zijn trots op de tuin, die er altijd goed uitziet. We zijn heel blij met de “Tuinopa’s”. 

Wanneer wij ouders ontvangen, die geïnteresseerd zijn in onze school of als er medewerkers van bijvoorbeeld een bedrijf op onze school komen, dan is het opvallend dat ze allemaal opmerken dat we zo een mooie en leuke tuin hebben. Het spreekt iedereen direct aan. 

De Anne Frank School wil de leerlingen een brede ontwikkeling bieden. Naast de kernvakken bieden wij een pedagogisch sterke basis aan, kunnen leerlingen zich ontwikkelen op het gebied van cultuur, sport en muziek. Daar hoort ook kennis van de natuur bij. Het stimuleren van een onderzoekende houding bij de leerlingen vinden wij heel belangrijk. De schooltuin biedt daar voldoende ruimte en mogelijkheden voor. 

Zodra er iets geoogst wordt berichten wij de ouders en kunnen zij het fruit, de groente of bloemen kopen voor een lage prijs. De opbrengst wordt dan weer geïnvesteerd in de schooltuin. 

Rond september doen we altijd mee als school aan de compositiewedstrijd. De leerlingen beleven hier veel plezier aan.

Wie maakt me los?

De eerste verrijdbare kookkar in Heemskerk

Deze verrijdbare kookkar is ontworpen door Buurman ‘Nico Gooijer’. De kar kan je zo in je klas rijden. Stekker er in en je kan koken en bakken. Er is een elektrische kookplaatje, oven, koelkast, la en vele opbergruimtes voor materiaal. De ijzeren stang kan je met haken pannen aanhangen. Super handig.

Het hout wordt nog gesproten door Spatzuiver. Maar eerst gaan de kinderen zelf een ontwerp bedenken. De kar wordt getest door de Anne Frank school. Mocht de kar goed gekeurd zijn gaan Bouwmensen (opleiding van Nova College) de leerlingen deze kar namaken. We hebben materiaal voor nog 3 karren.

Bent u ook zo enthousiast geworden en heeft u ook interesse in de verijbare kookar laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ps we zoeken natuurlijk ook nog sponsors!

Meer informatie?

Wil je ook een schooltuin opzetten of meehelpen als plant-opa, plant-oma, plant-mama of plant-papa?
Of wil je helpen door te sponsoren financieel of materiaal?