Skip to main content

2021: Samen leren met plezier, nu ook in de moestuin.

“Opa Peter, opa Peter, hoe gaat het met de prei, redt dit het wel?” Midden in het dorp wordt Peter Bruins onze ‘tuinopa’ aangesproken door kinderen van groep 4.

Als voormalig sommelier is Peter gewend om met goede producten te werken. Maar deze eerst zelf kweken en die technieken met kinderen ontdekken, is helemaal nieuw voor hem. Peter glundert terwijl hij vertelt over zijn ervaringen met de klas en vooral met de opbrengsten van de tuin. “Het eerste jaar kwam alleen de sla op. Het tweede jaar kwamen daar al bloemen bij en een aantal groenten maar toen schoot de sla door. Uiteindelijk lukt er ieder jaar net iets meer dan het vorige jaar.”

Dit jaar was de oogst te veel om allemaal zelf te verwerken en te proeven. Omdat wij ook een gezonde school zijn, hebben we er voor gekozen de oogst te verkopen aan ouders. De schooltuin is een verlenging van ons lesaanbod. Het beoogd kinderen een brede en rijke leeromgeving te bieden waarin niet alleen cognitieve kennis belangrijk is. Er is veel ruimte voor het ontdekken van praktische vaardigheden en natuurlijk draagt het bij aan ontwikkeling van de kennis van de natuur en ons voedsel. Door hiermee spelenderwijs in aanraking te komen, leren onze kinderen samen met opa Peter en dat doen ze met veel plezier.

Meer informatie?

Wil je ook een schooltuin opzetten of meehelpen als plant-opa, plant-oma, plant-mama of plant-papa?
Of wil je helpen door te sponsoren financieel of materiaal?