Skip to main content

Vrijwilligers

Plant-opa’s - Plant-oma's - Plant-papa's - Plant-mama's

Het initiatief van de plant-opa’s is begonnen als een vervolg op het project van wijkteam Duin tot Dorp ‘Het mooiste tuintje in Heemskerk’. Na dit project was de wens van het wijkteam om dit door te trekken naar een schooltuinenproject. Buurtcentrum d’Evelaer heeft deze wens opgepakt door basisscholen structureel te ondersteunen door vrijwilligers, en door deze vrijwilligers te begeleiden en bijscholen.

“Het is heel leuk om te zien hoe jong en oud samen werken”, aldus Cindy Henneman, coördinator van het Schooltuinenproject ‘Het Groene Hart’. ”

De opa’s wilden eerst geen lesgeven aan de kinderen. Ze vonden dat lesgeven iets was voor juffen en meesters. Die hadden er tenslotte voor geleerd. Maar nu weten de opa’s wel beter. Ze weten een hoop over de tuinen te vertellen en de kinderen zijn ontzettend leergierig.

De laatste tijd zien we dat er ook steeds meer vrijwilligers zich aanmelden. De nieuwe vrijwilligers leren van de andere vrijwilligers en kunnen op deze manier het stokje overnemen. Hier zijn we hartstikke blij mee!”

Steeds meer vrijwilligers

Er komen steeds meer vrijwilligers bij, niet alleen maar opa's, maar ook oma's en vaders/moeders. De vrijwilligers dragen hesjes met de tekst plant opa met een groen hart. De kinderen dragen ook hesjes met de tekst 'jong van start met een groen hart' bedacht door Ina Welp.

Ook meehelpen?

Wil je ook meehelpen als plant-opa, plant-oma, plant-mama of plant-papa?