Skip to main content

Bietensalade

Ingrediënten
• 500 gram voorgekookte bieten
• 1 blikje cannellini bonen (175 gram)
• 2 stengels bleekselderij
• 1 rode ui
• 2 kleine appels
• 4 augurken
• 4 eieren


Dressing
• 2 eetlepels (Griekse) yoghurt
• 2 eetlepels mayonaise
• Scheutje balsamicoazijn
• Peper en zout

Kook de eieren hard in ongeveer 8-10 minuten. Verwijder de schil van de rode ui, halveer en snijd in zo dun mogelijke ringen.
Snijd de voorgekookte bieten en de appels in blokjes, de bleekselderij in dunne plakjes en de augurken eerst in kwarten en vervolgens in kleine stukjes.
Laat de cannellini bonen uitlekken en spoel schoon. Meng alles door elkaar in een grote schaal.
Pel de eieren en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de bietjes salade.
Meng de yoghurt, mayonaise, balsamicoazijn en een snufje peper en zout door elkaar tot een dressing. Schenk over de salade met bietjes en schep om.

Eet smakelijk!!