Bodem:
90 gram ongezouten roomboter
140 gram tarwebiscuits
60 gram amandelmeel
Vulling:
800 gram pompoenblokjes
395 gram gecondenseerde melk
100 gram fijne kristalsuiker
3 eieren
2 tl speculaaskruiden
1/2 tl zout
Verwarm de oven op 180 graden.
Bekleed de bodem met bakpapier.
Smelt 75 gram boter, maal de biscuits fijn.
Meng de biscuit kruimels met 60 gram amandelmeel en de “gesmolten” boter.
Druk goed aan en bak de bodem 15 min. in de oven.
Kook intussen de pompoenblokjes gaar (eventueel klein beetje water toevoegen) 20 à 30 min. zachtjes laten koken met deksel op de pan. Af en toe roeren. Daarna pureren tot een gladde puree.
Meng in een kom de puree, gecondenseerde melk, suiker, eieren, speculaaskruiden en zout kort (3 à 5 min.) met de mixer.
Vet als de bodem gebakken is, de rand van de bodem in met de rest van de boter (25 gram).
Schenk het pompoenmengsel erin.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden en bak de taart in 90 minuten gaar.