Skip to main content

Rode bietensalade met bulgur en spinazie

12 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 6 (bos)bieten
  • 900 gram parelgort (of bulgur)
  • 6 eetlepels Balsamico azijn
  • 4 rode uien, waarvan 2 marineren in de balsamico azijn, halveren en in ringen
  • 6 handjes spinazie
  • 4 handjes loof van de bosbiet
  • 12 eetlepels olijfolie
  • 6 takjes tijm
  • wat citroensap
  • 180 gram amandelen
  • 6 eetlepels granaatappelpitjes
  • Eventueel geitenkaas of feta

Bereiden

  1. Bereid de parelgort (of bulgur) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat afkoelen.
  2. Halveer de uien in snij in ringen. Marineer 2 uien in de azijn.
  3. Snijd de biet van het loof. Bewaar het loof.
  4. Wanneer je weinig tijd hebt: Maak de bietjes schoon en snijd in kleine stukjes. Kook deze gaar in 15 minuten.
  5. Wanneer je meer tijd heb: was de biet en kook in de schil. Afhankelijk van de grootte van de biet kost gaarkoken 45 -60 minuten.
  6.  Was de spinazie en het bietenblad en snij in repen.
  7. Bak de resterende uit met wat olie in de pan, tot glazig. Voeg daarna het bietenloof toe.
  8. Maak een dressing van de olie, tijm en citroensap en maak op smaak met peper en zout.
  9. Hak de amandelen in grove stukjes.
  10. Meng de spinazie, gebakken bietenblad en ui losjes door de afgekoelde parelcouscous.
  11. Verdeel de amandelen en granaatappelpitjes erover en besprenkel met de dressing.
  12. Garneer eventueel met geitenkaas of feta.