Skip to main content
Scholen
Anne Frank
de Bareel
de Ark
de Vlinder
Eigenwijze
Heliomare
het Avontuur
Leonardus
Lunetten
Kindcentrum de Marel
de Otterkolken
het Rinket
Vrijwilligers
Projecten
Inspiratie
Lessuggesties
Maart t/m april
Mei t/m juli
Augustus t/m oktober
September t/m februari
Zaaikalender
Bloembollen
Blauwe druiven
Tuinkers
Witlof
Narcissen
Bezoek het Museum Broekerveiling
Stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten
Blog schooltuin Lunetten 2023-2024
Blog schooltuin Lunetten 2022-2023
NME wijzer
Recepten
Nieuws
Contact
Scholen
Anne Frank
de Bareel
de Ark
de Vlinder
Eigenwijze
Heliomare
het Avontuur
Leonardus
Lunetten
Kindcentrum de Marel
de Otterkolken
het Rinket
Vrijwilligers
Projecten
Inspiratie
Lessuggesties
Maart t/m april
Mei t/m juli
Augustus t/m oktober
September t/m februari
Zaaikalender
Bloembollen
Blauwe druiven
Tuinkers
Witlof
Narcissen
Bezoek het Museum Broekerveiling
Stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten
Blog schooltuin Lunetten 2023-2024
Blog schooltuin Lunetten 2022-2023
NME wijzer
Recepten
Nieuws
Contact
Rode bietensalade met bulgur en spinazie
12 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediƫnten
6 (bos)bieten
900 gram parelgort (of bulgur)
6 eetlepels Balsamico azijn
4 rode uien, waarvan 2 marineren in de balsamico azijn, halveren en in ringen
6 handjes spinazie
4 handjes loof van de bosbiet
12 eetlepels olijfolie
6 takjes tijm
wat citroensap
180 gram amandelen
6 eetlepels granaatappelpitjes
Eventueel geitenkaas of feta
Bereiden
Bereid de parelgort (of bulgur) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat afkoelen.
Halveer de uien in snij in ringen. Marineer 2 uien in de azijn.
Snijd de biet van het loof. Bewaar het loof.
Wanneer je weinig tijd hebt: Maak de bietjes schoon en snijd in kleine stukjes. Kook deze gaar in 15 minuten.
Wanneer je meer tijd heb: was de biet en kook in de schil. Afhankelijk van de grootte van de biet kost gaarkoken 45 -60 minuten.
Was de spinazie en het bietenblad en snij in repen.
Bak de resterende uit met wat olie in de pan, tot glazig. Voeg daarna het bietenloof toe.
Maak een dressing van de olie, tijm en citroensap en maak op smaak met peper en zout.
Hak de amandelen in grove stukjes.
Meng de spinazie, gebakken bietenblad en ui losjes door de afgekoelde parelcouscous.
Verdeel de amandelen en granaatappelpitjes erover en besprenkel met de dressing.
Garneer eventueel met geitenkaas of feta.