(20 personen)
Ingrediënten
- 500 gr lange vingers
- 10 pers sinaasappels
- 1250 gr mascarpone
- 625 ml slagroom
- 15 el suiker of honing
- Rabarber compote
- ± 1750 gr rabarber
- ± 1000 gr aardbeien
- 15 el water
- 5 tl vanille
Stap 1
Begin met het maken van de compote. Was de stengels rabarber en verwijder de uiteinden. Snijd de rabarber in stukken. Was de aardbeien en snijd de kroontjes van de aardbeien af en snijd in stukjes.
Stap 2
Voeg de 3 eetlepels water in een pannetje en voeg hierbij de vanille aroma. Voeg ook de aardbeien en rabarber in een pannetje. Voeg ook ±10 eetlepels suiker of honing toe. (Bepaal zelf hoe zoet je de compote hebben wil!)
Laat dit stoven tot de aardbeien zacht zijn en de rabarber uit elkaar valt. Dit duur ongeveer 10 minuten.
Stap 3
Doe de slagroom en 5 eetlepels suiker in een kom en klop dit luchtig op. Voeg vervolgens de mascarpone toe en klop wederom op.
Stap 4
Pers de sinaasappels uit en vang op in een bakje. Doop nu een voor een de lange vingers in de sinaasappelsap. Voeg eerst een laagje lange vingers toe in het glaasje*, dan een laagje compote en vervolgens een laagje van het slagroom en mascarpone mengsel. Herhaal deze stappen tot de bovenkant van het glaasje. Eindig met een lange vinger op de bovenkant.
*je kunt de tiramisu ook in een (glazen)ovenschaal bereiden.